keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Opiskelua ja harjoittelua

Aurinkoinen tervehdys!

Meidän viime aikainen toiminta on ollut opiskelua, harjoittelua ja tutustumista uusiin paikkoihin.

Anni Korpelan kirjoittama Koiranpentu oppii -kirjan sivuja on luettu moneen kertaan. Pennun kanssa ei ole tarvinnut olla lähes 20 vuoteen, joten kirja tuli tarpeeseen. Suosittelen kirjaa kaikille vanhoille, uusille ja koiranpentua hankkiville. Kirja ei ole tylsää luettavaa, vaan kyllä siinä saa nauraa hörötelläkin. Sitä voi kyllä suositella vaikkei ikinä olisi koiraa nähnytkään. Käsi ylös hep, jos joku ei ole vielä nähnyt koiraa!

Ronja ei vielä osaa lukea, mutta kyllä kuvistakin oppii.
En ole tiennytkään, että markkinoilla on myös paljon koiriin ja kasvatukseen perehdyttäviä lehtiä, joissa on hyvät kuvitukset tekstien lisäksi. Ei siinä enää tarvitse itse pähkäillä "kuinkahan tämänkin helpoiten opettaisi", kun valmiit ohjeet on nenän edessä. Jos koira ei opi, niin vikahan ei silloin kouluttajassa eikä koirassa, vaan oppimateriaalissa. Eikös näin?

Viime viikolla käytiin Rocin kanssa rokotuksilla. Poika painoi jo 9 kg. Tehoste annetaan toukokuun puolen välin paikkeilla ja samalla reissulla Ronja saa ekat rokotuksensa. Eläinlääkärin mielestä Roci oli hoikka, jota se oli omasta mielestänikin. Nyt kun kokeilee kylkiä, niin kyllä siihen kylkiluiden ja nahan väliin on vähän eristettä kertynyt. Toinen kives oli edelleen kateissa.

Uudet kokemukset uuvuttivat Rocin sen verran, että nukahti kesken luun syönnin.

Koiranäyttelyitä en ole aikaisemmin kiertänyt. Nyt kiinnostus on herännyt ja odotan, kun saan Ronjan tuomarin arvioitavaksi. Siinä on kyllä missiainesta :D
Ronjan kasvattajan mukana olin Vaasan näyttelyissä tutustumassa touhuun, eikä se kipinää sammuttanut, päin vastoin.

Susanna näyttämässä kasvattiaan Wild Dream's Mocca.  Tuomareillahan on silmät myös selässä ;)

Pitäkäähän itsestänne huolta ja ennen kaikkea lemmikeistänne!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti