maanantai 2. huhtikuuta 2012

Koiratapaaminen ja kateus

Oli tarkoitus kirjoittaa ihan toisesta aiheesta, mutta se jää nyt seuraavaan kertaan.


Koiratapaminen

Tänään meillä kävin Rocin kokoinen koirakaveri moikkaamassa meitä. Tähän asti kaikki koirat ovat olleet huomattavasti suurempia. Leikki ei tämän kaverin kanssa kuitenkaan sujunut, vaikka Roci hienosti yrittikin. Tärkeää kuitenkin on, että Roci tutustuu toisiin koiriin mahdollisimman paljon.

Rocilla kävi kaveri moikkaamassa. Kuva: Anni Korpela
Kateus

Tänään sain todistaa aivan uutta asiaa, johon en ole koskaa aikaisemmin törmännyt. Meidän lauman Kultainennoutaja, 12-vuotias Iris, sai Rocin kanssa iltaruuan yhtä aikaa. Kun Roci haistoi Iriksen ruuan, niin oma ruokailukippo sai jäädä ja sännättiin kovalla vauhdilla Iriksen kipolle. Iris ärähti kerran, mutta Roci ei välittänyt siitä hölkäsen pöläystä. Kävin hakemassa Rocin  pois omalle kipolleen ja estin sitä pääsemästä takaisin. Lopulta jouduin ottamaan Rocin syliini rimpuilemaan siksi aikaa, kun Iris oli saanut syötyä. 

Ihmettelin miksi Iris jätti ruokailunsa väliin ja päästi pennun kipolleen. Rocin ruuan kaadoin Iriksen kipoon ja muutaman nappulan kävi sieltä syömässä. Siihen jäi pojun ruokailu. 

Asia jäi kuitenkin vaivaamaan, että oli testin paikka. Rocilla oli puruluu, jota jänkytti ja annoin Irikselle samanlaisen. Samantien, kun Roci näki Iriksellä puruluun, se säntäsi Iriksen luo ottamaan puruluuta itselleen. Nyt herkku oli Irikselle sen verran mieleinen, ettei luovuttanutkaan vaan ärähteli hyvin voimakkaasti. Rocille ei yksi ärähdys riittänyt, vaan Iriksen piti nelisen kertaa ärähtää kunnolla, kunnes meni perille. 

Ei aikaakaan, kun Iris meni juomaan vettä, niin Rocin tuli myös jano kesken leikin. Iris väisti ja odotti, kunnes pikkuherra oli saanut janonsa sammutettua ja meni sitten itse uudestaan juomaan. Mitäs Roci siihen? Sen tuli taas yllättävä jano.


1 kommentti:

  1. Kateutta voi käyttää hyväksi jos pennulla ei ruoka tahdo maistua, kuten kerroit. Voisiko Iristä kuljettaa pennun ruokakupin ohi taluttimessa ja näin saada Roci syömään?

    Todella kova kateus kuulostaa sillä olevan. Ota heti harkkoja, ettei ala puolustamaan omaansa ihmistä vastaan. Anna jotakin kivaa ja hetken päästä anna lisää sitä samaa. Rocille sinun lähestymisesi ei ole silloin uhka menettämisestä, vaan saamisesta. Samaa harkkaa muiden perheenjäsenten kanssa myös.

    Kannusta Iristä pitämään entistä enemmän jöötä pennulle.
    Anni

    VastaaPoista